Oblastní výstava

Hlučín 7. srpna 2002

Úvod (Home) Výstavy (Shows)  Chov číňani (CCD) Z médií (Press) Inzerce (Puppies)
Standardy Ke čtení Chov peruáni (Peruvians) Foto (Photo)  z Haliparku
 

III. Slezská oblastní výstava psů - HLUČÍN 3. 8. 2002

Tato oblastní výstava byla pořádána kynologickou organizací Kozmice. Konala se venku, v rekreační oblasti u Hlučínského jezera. Počasí se vydařilo, jak blízkým rekreantům, tak i vystavovatelům.

Bylo přihlášeno celkem 278 psů. Čínský chocholatý pes byl posuzován v kruhu č. 5 panem Petrem Řehánkem. Před námi byla posuzována ještě plemena: pyrenejský ovčák, pyrenejský horský pes, pyrenejský mastin, boxer žíhaný, akita a sibiřský hasky. V 11hodin nastoupila naše skupinka číňánků. Nejprve se předvedly tři mladé nahaté fenečky: Barbarella a Bianca Avokaduh a jejich sestřenice z matčiny strany Anie Čertova stěna. Všechny tři si ze své první výstavy odnesly výbornou a Anie si svou elegancí a excelentním předvedem vyběhala vítěze třídy mladých a v závěrečné soutěži se umístila jako druhá nejkrásnější mladá fena celé výstavy. V mezitřídě a třídě otevřené nebyla žádná nahá fenka, takže po mladých nastoupila Kikiana Kitiko od Zlaté Samanty ve třídě vítězů. V osrstěných varietách byli přihlášeni dva chlupatí psi a dvě chlupaté feny. Celé posuzování našeho plemene trvalo zhruba půl hodinky. Po nás dále nastoupila plemena: afgánský chrt, barzoj, irský vlkodav, italský chrtík a vipet.

Návštěvnost výstavy byla opravdu vysoká, malou kuriozitkou se stala skupinka asi třiceti rekreantů, kteří se vynořili v plavkách přímo z jezera. Můj syn je nazval polonaháči; záběr jako vystřihnutý z české veselohry Slunce, seno, erotika. Mezi další návštěvníky také patřila 4 měsíční osrstěná fenečka se stojícími oušky Fanny Pupo-Haichi, která se přišla se svými páníčky podívat, jak to vlastně na takové výstavě vypadá. Její veselá a temperamentní povaha ukazovala, že pro ní bude výstavní kruh hračka. Přejeme jí do budoucna hodně výstavních úspěchů.

Závěrem bych chtěla poděkovat celému výstavnímu výboru, zvláště za organizaci závěrečných soutěží. Závěrečná soutěž měla probíhat v kruhu č. 1 na rozpáleném asfaltu. Hrůza pomyslet, co by to udělalo s pacinkami našich miláčků. Naštěstí pořadatelé jsou opravdoví milovníci psů a kruh přesunuli na travnatou plochu. Vše bylo dobře promyšlené, kruhy byly prostorné a stoly určené k posuzování pevné a s přilepeným kobercem. Myslím si, že by mohla závidět kdejaká mezinárodní výstava. Další oblastní výstava v tomto příjemném prostředí se má konat 10.5.2003

Rozhodčí: Petr Řehánek (ČR)

Čínský chocholatý pes bez srsti

F-TM

Anie Čertova stěna

V1, VTM, 2. místo soutěže
o Nejlepší mladou fenu celé výstavy

Musilová H.

 

Barbarella Avokaduh

V3

Bolfová E.

 

Bianca Avokaduh

V2

Krádlovi M.+P.

F-TS

Kikiana Kitiko od Zlaté Samanty

V1, VT, OV

Hudáková M.

Čínský chocholatý pes osrstěný

P-TM

Bonifácio Avokaduh

V1, VTM

Hudákovi F.+M.

P-TO

Billy z Jasné hvězdy

V1, VT, OV

Lančová B.

F-TM

Atishoo New Ro-Da-Gu

V1, VTM

Guziurová N.

F-TO

Binah Esfir Čin-Čin Pet

V1, VT, OV

Guziurová N.

Zapsala: Magdaléna Hudáková (děkujeme - Brychtová)